News

« Return to the news overview

Duval Union investeert in marktonderzoeksbureau Profacts

04/12/2015

Antwerpen, 4 december 2015  - Duval Union kondigt vandaag aan dat het een minderheidsbelang neemt in het full-service marktonderzoeksbureau Profacts. Profacts voert kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek uit. Hiermee maken ze hun klanten succesvoller op vlak van onder andere klantentevredenheid, prijszetting, imago- en reclame-investeringen en innovatie. Het bureau werkt voor Belgische en internationale bedrijven en wordt een belangrijke partner binnen de marketing- en communicatiegroep Duval Union   

Het marktonderzoeksbureau uit Eke werd opgericht eind 2006 en kan, ondanks de financiële en economische crisis, terugblikken op negen jaar van consistent sterke groei. Het afgelopen boekjaar (2014-2015) klokte Profacts af op een omzet net boven de 5 miljoen EUR. Profacts telt 30 medewerkers en is hiermee een belangrijke uitdager in het Belgische marktonderzoekslandschap. 

De oprichters Timothy Desmet en Stijn De Rammelaere werden in 2011 Psycholoog van het Jaar, en in 2014 Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. Profacts was ook Trends Gazelle in 2014.  In de laatste 4 jaar werden ze ook 3 keer genomineerd in de Deloitte Fast50 Belgium - de 50 snelst groeiende innovatieve technologie bedrijven in België. 

Profacts wordt heel belangrijk binnen Duval Union. Veel, zo niet alle marketing- en communicatiebeslissingen zijn gebaseerd op onderzoek bij de doelgroep. Naast de opmerkelijke groeicijfers zijn we vooral onder de indruk van de niet aflatende focus op kwaliteit van dienstverlening, en de ontwikkeling van innovatieve onderzoeksmethodes,” stelt Klaus Lommatzsch, Founding Partner van Duval Union

“We zijn met Profacts gedurende 9 jaar sterk gegroeid, en hebben op korte tijd een plek als belangrijke uitdager op de Belgische markt veroverd. Met Duval Union hebben we een partner gevonden met ervaring en met een directe meerwaarde op het vlak van marketing en communicatie. Ze zijn een ideale partner om onze ambitieuze groei verder te ondersteunen en verder te zetten.  Ook het ‘Union model’ met minderheidsparticipaties, waarbij de ondernemers baas blijven in eigen bedrijf en de eigen bedrijfscultuur kunnen behouden, sprak ons bijzonder aan. Het is volgens ons het business model van de toekomst. Onafhankelijk blijven en ons DNA behouden was voor ons héél belangrijk. Dat dit binnen een sterk netwerk mét meerwaarde kan, is voor ons een perfect plaatje. We werken trouwens al een tijdje informeel en productief samen met Duval Union,” zegt Stijn De Rammelaere, Founder Profacts. 

 “We voelen dat het netwerkmodel van Duval Union perfect aansluit op onze behoefte naar groei, integratie en innovatie. We kijken bijvoorbeeld uit naar het in de markt zetten van onze nieuwe aanpak rond neuro-marktonderzoek, waarbij we, in nauwe samenwerking met de Universiteit Gent, neurowetenschappelijke methodes en kennis uit de academische wereld vertalen naar toegepast marktonderzoek zonder dure medische beeldvormingstechnieken te gebruiken. Hierdoor wordt neurowetenschappelijk onderzoek toegankelijker, sneller en budgetvriendelijker. Daarnaast komen we in een netwerk met veel expertise in zaken waar klanten wakker van liggen. Denk bijvoorbeeld aan de evoluties op het vlak van digitale transformatie en big data,” zegt Timothy Desmet, Founder van Profacts.

 

Over Duval Union:

 

Duval Union is een nieuwe marketing en communicatie groep die verschillende domein experten bij elkaar brengt en merken helpt te groeien door een slimme combinatie van business kennis, technologie en creativiteit.  Duval Union combineert de ambitie van jonge marketingtalenten met de knowhow van doorwinterde experts. Samen helpen ze merken en bedrijven doelgericht inspelen op een wereld in voortdurende verandering. Vandaag bestaat het collectief uit de dienstenbedrijven Friendship, Nine O’Clock Somewhere, Duval Branding, ZeroCopy, Profacts en Mind The Gap;  en de technologie start ups Sparkcentral, Hoplr, Sentiance, MyChannls en Tsjing.  In de kern staat Duval Union Consulting  die bedrijven helpt te anticiperen op verandering, en gebruik te maken van nieuwe digitale platformen om de toekomst te hertekenen eerder dan te ondergaan. En met Duval Union Academy bieden we een leer- en informatieplatform.

 

Voor meer info: 

Stijn De Rammelaere – Founder Profacts - stijn.derammelaere@profacts.be – 0473/44.48.82

Timothy Desmet – Founder Profacts -  tim.desmet@profacts.be - 0473/44.49.05

Marc Bresseel – Founding Partner Duval Union – marc.bresseel@duvalunion.com – 0475/70.45.08 

www.profacts.be

www.duvalunion.com 

https://www.linkedin.com/in/stijnderammelaere 

https://www.linkedin.com/in/timothy-desmet-8558673